Kontakt

Ondřej Novák

Lipsko, Německo

ondrej.novak@gmx.net

Pláštěnka

Jelikož chodím k vodě na lehko a většinou na jednu noc, hledal jsem něco, co by mi v nepohodě zajistilo aspoň trochu sucha. První pláštěnky z ebay nevydržely ani dva týdny a už tekly, což mě pěkně naštvalo... Vzpomněl jsem si, že mám doma stan od jedné české firmy a rozhodl se tedy od nich objednat i pláštěnku. Nejsem žádný pisatel recenzí, ani specialista na vybavení do přírody, takže tenhle krátký popis bude spíše všeobecného rázu. Přesto si myslím, že trochu reklamy si tenhle produkt zaslouží a snad to i někomu pomůže.

Tak tedy: model DUO, temně zelený, střih stejný jako vojenská ponča. Dá se jednoduše složit do válečku asi 25 x 8 cm, takže nezabere moc místa a váží něco přes půl kila. Provedení velmi kvalitní - kovové cvočky stále drží, švy jsou podlepované a opravdu nepropustné, udávaný vodní sloupec minimálně 10 000 mm. Po roce užívání je pláštěnka stále stoprocentně nepromokavá a bez závady, za což jsem jí byl už několikrát nesmírně vděčný. Pro rybáře podobného založení můžu jen doporučit. Lze dokoupit i lehkou konstrukci, poté se dá pláštěnka využít i jako mini přístřešek. 

Pro orientaci: měřím 180 cm, pláštěnku mám ve velikosti L a je pod ní dostatek prostoru pro batoh nebo brašnu... pokud přijde nárazová průtrž mračen, většinou pod ni schovám vše. Před složením nechám vždy uschnout.

Vyrábí firma Jurek.