Kontakt

Ondřej Novák

Lipsko, Německo

ondrej.novak@gmx.net

Zhodnocení sezóny 2021

Tak jaká tedy byla? Jedním slovem úžasná. Tentokráte se mi moc nedařilo, co se druhové pestrosti týče a poslední tři měsíce sezóny jsem si nešáhnul na rybu, ale beru to s přehledem, protože ryby, které jsem tento rok ulovil, asi hned tak znovu na háčku mít nebudu. Většinu vycházek jsem opět věnoval kanálu a ten mě opravdu královsky odměnil, mezi jiným i dvěma obrovskými kapry, kde jednomu do dvaceti kg scházelo jen malinko. A pak setkání s princem... nevím, jaká je pravděpodobnost chytit podobného křižence na normální svazové vodě, ale štěstí stálo ten den hned vedle mě. Tohoto úlovku si cením opravdu velmi. Navíc ke mně byla štědrá i řeka, a tak jsem si konečně chytil vytouženou parmičku. Takže plán splněn na sto procent, možná i víc...

Jediné, co mě trochu zarazilo, je počet docházek. Tak málo u vody jsem ještě nebyl, takže je tenhle rok co napravovat. Na kanál se chystám chodit dále, snad se mi podaří znovu pěkný amur a také bych chtěl ještě teď v lednu zajít na štiky. Ty jsou tady hájené až od prvního února, takže by to mohlo klapnout. Bude to zřejmě dřina, ale prej mi Bruce pomůže, tak uvidíme.

Jako cíl si na tenhle rok dávám chytit velkého tlouště, řekněme šedesát plus. Za tímhle účelem jsem si vytipoval další dvě říčky v okolí Lipska - Pleiße a Weiße Elster. Ta druhá by měla mít i obstojnou populaci parmy, což je taky fajn. Tak tedy nová sezóna, nové štěstí, ať se nám všem daří.