Kontakt

Ondřej Novák

Lipsko, Německo

ondrej.novak@gmx.net

02.09. + 03.09. E. S. Kanál a 06.09. E. S. Kanál a Elster

Čtvrtek a pátek mám volno, tak se rozhoduju po dlouhé době pro přesnočku. Večeře ještě v rodinném kruhu, ale pivko už si dávám kolem deváté u vody sám. Je krásný klidný večer, nikde nikdo, kolem jedenácté čučím nahoru na tu spoustu hvězd, sem tam mě vytrhne z dumání světelná čára padajícího meteoritu. Proutek mlčí, ale vůbec mi to nevadí. To až kolem jedné... podcenil jsem to, je mi dost zima. Nakonec to balím a kolem druhé ráno jsem doma, lehnu si na dvě hoďky v obýváku a před pátou už tam zase sedím a usrkavám čajdu. Po hodince se navijáček rozhrčí a je z toho hezký cejn, za další hodinku ještě jeden. Hmm, tak big fish se dneska nekoná. Navíc je strašná mlha a v takovém počasí jsem toho nikdy moc nechytl. Kolem půl jedenácté se to trhá, ale já mám dost a jedu domů.

Po víkendu v práci si chci spravit náladu. Co může být lepšího, než vyrazit na úplně neznámou říčku na průzkumný lov? Ovšem nejdříve zastavuju u kanálu a zakrmím si kukuřicí známé místečko... co kdyby, že? Ale za dalších dvacet minut už se prodírám kopřivami a mlázím a hledám nějaké škvíry v pobřežní džungli, kde by se podařilo nahodit. Celé mé snažení je sice odměněno jedním tlouštím juniorem a další dva podobné jsem vypnul, navíc jsem to dvakrát celé urval o nějaké vázky ve vodě, ale i tak je to moc hezká říčka a některé zákoutí vypadají moc slibně. Po celém druhém břehu se táhne zahrádkářská kolonie a co pár metrů je vysekané a vydupané místo od kolegů rybářů. No tak asi tady ryby budou, podle rybářského spolku Lipsko se tady má vyskytovat všechno možné, dokonce i sumci nebo parmy. Kolem šesté to balím, krásně jsem se prošel a vyčistil si hlavu, oddechnul si a tak tedy na brzkou shledanou. 

Tentokráte mám u kanálu dobrý pocit a kolem sedmé přichází krásná jízda. Odpor brutální a rybka si to šine rovnou k leknínům, držím sice co to dá, ale i tak něco párkrát přebrnkne a najednou je všechno fest. Asi po dvou minutách páčení se montáž uvolní... ovšem rybka už je někde pryč. Hmm, tak ta mě teda pěkně vypekla, no co už. Sedím ještě asi do půl deváté, pak hajdy domů.