Kontakt

Ondřej Novák

Lipsko, Německo

ondrej.novak@gmx.net

Kinobox

Brendon Chase je kniha z roku 1944 od anglického spisovatele a ilustrátora s pseudonymem BB (Denys Watkins - Pitchford). 

V roce 1981 byla podle této knihy natočena minisérie (celkem 13 dílů) určená pro televizní vysílání.

Je léto roku 1925 a tři bratři mají strávit prázdniny u tety. Ovšem po několika "nedorozuměních" se uchýlí do asi třicet kilometrů vzdáleného lesa a zakusí tak zcela jiný život - musí vymyslet, kde budou bydlet a s loveckou puškou a rybářským prutem si musí obstarat taky něco k snědku. Pronikají tak stále hlouběji do tajů lesa a přírody, zažívají spoustu srandy, ale obstojí i ve zkouškách odvahy...  Jejich láska k tomuto stylu života roste, ale vše má svůj konec.

V roce 1982 se seriál konečně dostává do televize a jak je na zadním obalu dvd podotknuto, v čase vysílání byly ulice jako vymetené.

No, někdy bych taky nejraději takhle na pár týdnů zmizel a žil podobně. Jenže doba pokročila a pomalu se stává nemožným najít dnes misto někde u jezera nebo řeky bez známek a zvuků civilizace...

Tohle dvd je celkem nové (2012), koupil jsem ho asi dva roky zpět, je už nadabované německy a kvalita obrazu je vylepšená. Velmi příjemná podívaná, tak s trochou nostalgie člověk zavzpomíná na své dětství a tehdejší výpravy do lesa. Nebo taky do přísně střežených sadů na třešně... ohó, to byly teprve nervy...